08:07 - 11. april 2021

Små folk, amerikanske drømmer

Med konseptet «Små folk, store drømmer» spekulerer Gyldendal i småbarnsforeldres behov for å flashe tidsriktige verdier og interiør. Bildeboken om Anne Frank viser hvor langt forlaget er villig til å gå for å utvide sortimentet i den bestselgende biografiserien.

Med politisk korrekt budskap og hipt design retter Gyldendals serie seg mot et lukrativt markedssegment – den kjøpesterke middelklassen som helst vil distingvere seg fra Disney-prinsesser og glitrende enhjørninger. Som selgeren i bokhandelen kommenterte da jeg kjøpte Anne Frank-boken: «Åh, de bøkene er jo så søte!», skriver Ida Skjelderup. Illustrasjon: utsnitt fra boken Illustrasjon: utsnitt fra boken
Annonse

«Fredrik Heffermehl med hallusinatorisk lesning.»
«Det eigentlege problemet med Melbys nye reform er ikkje fjerning av fag.»
«Vi advarer mot forslaget i Fullføringsreformen om å svekke fremmedspråkene.»
«Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning er det viktigste styringsredskapet i forskningspolitikken.»